Betaalbare Woning Bouwen Oost-vlaanderen

Published Jun 15, 22
4 min read

Duurzaam huis Bouwen tips!

Je kan heel wat energie besparen door je woning gratis in de winter te laten opwarmen door de zon, die je laat binnenschijnen door grote ramen op het zuiden. Let wel, in de zomer moet je living geen “bakoven” worden. Zorg dus voor een goede zonwering of een grote dakoversteek. Die laat de laagstaande winterzon binnen, maar houdt de zomerzon (die hoog aan de hemel staat) buiten. Een goed ingeplante loofboom helpt ook: in de zomer geven de bladeren aangename schaduw, in de winter laten de kale takken de zon gewoon door. Sleutel op de deur prijzen gezocht? De sleutel-op-de-deur fomule trekt de laatste jaren nog héél veel aandacht, zeker niet zo negatie meer als jaren geleden toen de eerste sleutel-op-de-deur bedrijven de kop op staken. De toenmalige negatieve reputatie waarmee deze formule te maken had, behoord nu wel zeker tot het verleden, dankzij de positieve invloed van bepaalde woningbouw firma's. Deze manier van bouwen brengt heel wat voordelen met zich mee, zoals de snelle uitvoeringstermijn van de of de eenvoud van de bouwformule.  Iets wat tegenwoordig heel wat mensen zich aan later verleiden, en terecht.

Isoleer, isoleer en isoleer

Energie besparen begint met goed isoleren. Er zijn weinig investeringen die zich zo snel terugbetalen als een goede isolatie. Een goede isolatie is voldoende dik, ononderbroken en voldoende afgeschermd van vocht. Isoleren doe je bovendien niet alleen in de muren. Ook het dak en de vloeren voorzie je best van een goede isolatielaag. En voor alle duidelijkheid: overisoleren bestaat niet, een energiezuinig huis is goed geïsoleerd, luchtdicht afgesloten, en gecontroleerd geventileerd. Je kan in je keuze van type woning heel modern gaan, met grote zuidgerichte raampartijen. Helaas zijn die verre van energiezuinig. Het kost zelfs een klein fortuin om dit soort woning energiezuinig te maken. Landelijke woningen met dakkappellen zijn nog steeds erg in trek. Maar denk goed na voordat je de architect opdracht geeft zo’n woning uit te tekenen, want met dakkappellen heb je geen ruimte meer om zonnepanelen te plaatsen. Kiezen voor het juiste ontwerp is dus anticiperen op van alles en nog wat. Nog zoiets: geen enkele garagepoort sluit luchtdicht af, geen enkele is dus energiezuinig. Een bouwcoach maakt de mensen attent op zo’n zaken. Vandaag kan men zelfs zo ver gaan dat er geen klassieke verwarming meer nodig is. We spreken dan van passieve huizen.

Luxe Woning Bouwen

(Let op: "Vanwege de bijleenregeling ben je verplicht om de volledige overwaarde in je nieuwe woning te steken als je je recht op hypotheekrenteaftrek niet wilt verliezen. Als je er iets anders mee doet, ontvang je over het bedrag van de overwaarde geen aftrek meer - exclusieve villabouw.")Sommige geldverstrekkers gebruiken de term Overbruggingskrediet, andere Overbruggingshypotheek.

De termen worden hier door elkaar gebruikt (huis bouwen van lego).), in de periode tussen het plaatsen van de handtekening bij de notaris voor de koop van het nieuwe huis en het plaatsen van de handtekening voor de verkoop van uw huidige huis, heeft u : (a) de hypotheek op uw huidige huis (grofweg aanvangsbedrag hypotheek huidige huis -/- alle aflossingen op die hypotheek)(b) de nieuwe, uiteindelijke hypotheek (grofweg koopsom nieuwe huis -/- vermoedelijke overwaarde oude hypotheek) (c) de overbruggingshypotheek (ter hoogte van de vermoedelijke overwaarde). architect oudenaarde. huis bouwen van lego.Het lijkt vanzelfsprekend om de bedragen van (b) en (c) hierboven in ��n bedrag te vatten, nl. de koopsom van het nieuwe huis, maar er zijn twee redenen om dat toch te splitsen:- de overbruggingshypotheek is standaard aflossingsvrij en heeft een zeer beperkte feitelijke looptijd, soms maar een paar maanden (dus een heel ander type hypotheek dan normaal)- volledig aflossen van de overbruggingshypotheek door de overwaarde te benutten is adminstratief duidelijker (aan de nieuwe hypotheek wordt niets veranderd)- het rentepercentage van de twee hypotheken is verschillend (huis bouwen van lego).

Je wilt verhuizen en vindt een nieuwe koopwoning. Om die nieuwe woning te financieren wil je de overwaarde van je oude huis gebruiken. Alleen is de overwaarde nog niet beschikbaar omdat je oude huis nog niet is overgedragen of verkocht. Dan kan de Overbruggingshypotheek iets voor je zijn. Wij schieten met de Overbruggingshypotheek eigenlijk de overwaarde van je huis voor.Zodra je oude huis is verkocht en wordt overgedragen los je de Overbruggingshypotheek volledig af."- "Met deze lening overbrug je de periode waarin je oude huis nog te koop staat." - "Een Overbruggingshypotheek is een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek. Je betaalt tijdens de looptijd alleen rente. De Overbruggingshypotheek los je namelijk af op het moment dat je je huidige woning verkoopt.

Klassieke Woning BouwenVerwacht je dat jouw oude woning niet binnen twee jaar wordt verkocht? Neem dan contact met ons [ING bank] op om de mogelijkheden te bespreken."- "Een overbruggingskrediet regelen doe je bij de hypotheekverstrekker van je nieuwe huis. Heb je alleen een overbruggingskrediet nodig, zonder hypotheek? Probeer het dan eerst bij je eigen bank." - Er zijn banken die pas een overbruggingskrediet bieden als de oude woning op papier al is verkocht en de termijn van de ontbindende voorwaarden is verstreken. huis bouwen van lego.- Vaak zijn er advies- en afsluitkosten vereist voor een Overbruggingskrediet.- De Overbruggingshypotheek loopt bij aankoop van nieuwbouw meestal maximaal 3 jaar en bij aanschaf van bestaande bouw maximaal 1 of 2 jaar.

Het verlengen van een offerte van een overbruggingshypotheek kost ook geld.- Nadat u verhuisd bent heeft u 2 jaar recht op hypotheekrenteaftrek van de Overbruggingshypotheek (situatie 2020) - huis bouwen van lego. "Je oude huis moet dan al wel leeg te koop staan en niet worden verhuurd. exclusieve villabouw."- Het overbruggingskrediet moet boetevrij af te lossen zijn.

Dus vaak zal gelden: (wanneer moet worden gebruikt bij de aankoop van een nieuwe woning). huis bouwen van lego. Soms is het wenselijk de taxatiewaarde van de huidige woning te weten (meer overwaarde betekent immers minder hypotheek en dus minder maandelijkse kosten); meestal is die taxatie niet noodzakelijk, Calcasa geeft ook een redelijke waarde en die kan voldoende zijn en meestal trekt het totaal van de hypotheek zich wel recht, desnoods door het eerste jaar meer af te lossen (als dat kan) (huis bouwen van lego).

Met dank aan o. m. Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis, ING, RABO.Overdracht (overdragen)De procedurele overdracht of het transport is (het moment van) de ondertekening van de (akte van levering, leveringsakte, overdrachtsakte) bij de notaris bij koop/verkoop van onroerend goed, dus de procedurele eigendomsovergang van bijvoorbeeld een woning o. d. De overdracht van een nieuwbouwwoning is de oplevering.

Wordt ook transportakte of akte van levering (leveringsakte, overdrachtsakte) genoemd - huis bouwen van lego. Zie eventueel bij Eigendomsakte (een kopie van de overdrachtsakte), overdracht - huis bouwen van lego. De overdrachtskosten zijn de kosten om de woning bij de notaris op uw naam te krijgen (bij de overdracht):- overdrachtsbelasting- notariskosten wat betreft het opstellen van de overdrachtsakte (eigendomsakte).

Recreatie Woning Bouwen

De overdrachtsbelasting is de belasting die een koper van een bestaande woning via de notaris dient te betalen voor het in eigendom verkrijgen van de woning. Voor een nieuwe woning is er geen overdrachtsbelasting, maar dient 21% omzetbelasting (BTW) voldaan te worden; dat bedrag is bij de koopsom inbegrepen. De overdrachtsbelasting is een percentage van de koopsom:- voor starters van 18 tot 35 jaar die de woning zelf bewonen �n waarbij de koopsom maximaal 400 (huis bouwen van lego).

Energiezuinig (ver)bouwen? Let zeker op deze punten

Ga jij bouwen of verbouwen en wil je het van de eerste keer goed doen? Om helemaal klaar te zijn voor de toekomst hou je best rekening met een aantal zaken op vlak van ruimte-, materiaal- en energiegebruik. Energiezuinig wonen heeft in de basis twee voordelen. Je bespaart op je energiekosten en draagt bij aan een mooiere toekomst voor de wereld die we aan onze kinderen achterlaten. Je huis energiezuiniger maken kan op twee manieren: door energie op duurzame wijze op te wekken en door minder energie te gebruiken zonder je gedrag of comfort aan te hoeven passen. Natuurlijk helpt het enorm als je de verlichting eerder uitzet, korter doucht en de verwarming een graad lager zet, maar met de juiste maatregelen is dit helemaal niet nodig om significante verbeteringen te realiseren. In dit artikel kijken we dus ook alleen naar manieren om je huis energiezuiniger te maken.

Kies een optimale locatie

Ben je op zoek naar een bouwgrond of renovatiewoning? Hou tijdens de jacht in je achterhoofd dat de ligging mee bepaalt hoe duurzaam je woont. Denk daarbij vooral aan de bereikbaarheid van alle voorzieningen en plaatsen waar je vaak moet zijn: je werkplaats en de school van je kinderen, maar ook de bakker, supermarkt en de sportclub. Hoe minder kilometers je vreet met de auto, hoe beter voor je ecologische voetafdruk. Dat wil trouwens niet zeggen dat je midden in de stad moet wonen: ook heel wat rustige groene buurten liggen op wandel- of fietsafstand van het centrum. Lees hier meer over hoe belangrijk de ligging van je woning is.

Ga voor een compact en efficiënt ontwerp op maat

Behalve de ligging op zich is ook de plaats die je woning inneemt van belang. Een slimme, compacte en aanpasbare woning is dan ook een must om je woonruimte efficiënt te benutten. Denk daarbij eerst en vooral aan de samenstelling van je gezin. Als single of kinderloos koppel heb je veel minder plaats nodig dan een gezin met drie kinderen. Hou verder rekening met je specifieke behoeftes (werk, hobby’s, speelkamer) en bespreek met je architect in welke mate je meerdere van die functies in één kamer kan combineren. Zo (ver)bouw je bovendien makkelijker en goedkoper.

Overweeg een alternatieve woonvorm

De zogenaamde alternatieve woonvormen die meer en meer ingang vinden, zijn natuurlijk niet voor niets uitgevonden. Verschillende types zijn zelfs net gebaseerd op duurzaam, compact en efficiënt wonen. Het beste voorbeeld daarvan is een tiny house, maar ook cohousingprojecten en kangoeroewoningen zijn dankzij de deels gemeenschappelijke leefruimtes en tuinen op een optimale ruimtebenutting geënt. Het is dus zeker het overwegen waard of zo’n woonvorm iets voor jou is. Ontdek hier welke nieuwe woonvorm het best bij jou past.

Duurzame woningen zijn vaak gezonder.

Duurzame woningen zijn veel energiezuiniger en beter voor het milieu dan gewone woningen. Met duurzaam te bouwen bespaart u ook grondstoffen. Iedereen die duurzaam wil bouwen en wonen is bij architectenbureau Frank Gruwez aan het goede adres. In respect met het vooropgestelde budget en de stijlkeuze van de opdrachtgever wordt er binnen afgesproken termijnen gewerkt. Architectenbureau Gruwez beschikt over het keurmerk Energiebewust Architect. Met een architectenbureau met dit keurmerk bent u verzekerd van een duurzaam milieuvriendelijke realisatie van uw project alsook een milieuvriendelijk eindresultaat. Architectenbureau Frank Gruwez is één van de architecten in Vlaanderen die dit keurmerk Energiebewust Architect bezit. Dit betekent dat Architectenbureau Gruwez de kennis en ervaring bezit om duurzaam te bouwen.

Energiepremies bij duurzaam bouwen?

Wilt u duurzaam wonen? Check dan zeker eens of u in niet in aanmerking komt voor voordelen of premies. Bij duurzaam bouwen maken we gebruik van duurzame materialen, want die hebben weinig invloed op de gezondheid. Er bestaan heel wat duurzame bouwmaterialen voor isolatie, dakbedekking en gevelbekleding. Bij de keuze van bouwmaterialen kiest u het beste voor materialen met een lage impact op het milieu.

Navigation

Home

Latest Posts

Mobilhome Valencia

Published Mar 22, 23
4 min read

Ardeche Mobilhome

Published Mar 18, 23
10 min read

Export Auto Naar Belgie

Published Feb 28, 23
6 min read