Houten Eiken bijgebouw

Zoek je een eiken bijgebouw? Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken. Poolhouses, carports, overdekte terrassen, orangerieën of aanbouwen. Een bijgebouw wordt gebouwd op dezelfde locatie als het hoofdgebouw maar staat niet in directe verbinding met het hoofdgebouw door bijvoorbeeld een opening of deur. Hierin verschilt het bijgebouw met een aanbouw of uitbouw. In dit artikel leg ik je uit wat een bijgebouw is en waarom mensen ervoor kiezen om hem te bouwen.

Onze werkwijze

Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken met de materialen van uw keuze. Eikenhouten (of andere houtsoorten) bijgebouwen, poolhouses, carports, guesthouses of stallingen vormen een ideale aanvulling voor uw tuin. Het plaatsen van losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis, serre, schuurtje, poolhouse of garage is vergunningsplichtig. Onder voorwaarden kan een vrijstelling van de vergunningsplicht gelden. Hier vindt u de algemene voorwaarden die in heel Vlaanderen gelden. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente. Voldoet uw ingreep niet aan de lokaal geldende voorwaarden voor vrijstelling, dan is het aanvragen van een vergunning verplicht. Dit moet uiteraard voorafgaand aan de werken gebeuren.

Algemene regels over vrijstelling en melding (Vlaams niveau)

Vrijstelling

Onder voorwaarden (zie hieronder) geldt in bepaalde gevallen een vrijstelling van de vergunningsplicht voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport, vrijstaande garage, vrijstaande terrasoverkapping, serre… De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is:
 • Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.
 • Als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies, tuinkantoren, ateliers enz. De vrijstelling geldt enkel voor bijgebouwen die in functie staan van bijvoorbeeld tuinonderhoud, tuinontspanning (vb tuinberging, poolhouse, …) of opslag (garage, carport, fietsenstalling, …).
 • De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
  • een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw)
  • volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden
  • in de zijtuin 3 meter van de perceelsgrens blijven
  • in de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen
 • De vrijstelling geldt niet als de losstaande bijgebouwen opgetrokken worden in ruimtelijk kwetsbaar gebied.
 • De algemene checklist "vrijstellingen" bevat nog aanvullende voorwaarden.
 • De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

Voorbeeld:

Iemand wil in zijn achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen. Momenteel staat er al een serre van 15 m². Het vrijstellingsbesluit maakt het mogelijk om zonder stedenbouwkundige vergunning én zonder melding een tuinhuis te bouwen dat 25m² groot is (want 15 + 25 = 40) en lager dan 3,5 meter, mits aan alle voorwaarden  uit de checklist vrijstellingen voldaan is.

Eikenhouten Bijgebouw Op Maat

Stijl, De meeste mensen kiezen voor hout, maar ook andere materialen of een combinatie daarvan is mogelijk. Denk maar aan stenen, aluminium of beton. Aluminium en beton zal vooral een strakke en moderne look n. Terwijl stenen iets landelijker of klassieker zijn. Hout past in feite bij elk type woning of stijl.

Wat kosten poolhouses? De prijzen kunnen heel uiteenlopen. Iedere bijgebouw is anders (materiaal, grootte en afwerking). De totale kostprijs zl ergens schommelen tussen 30. 000 euro à 50. 000 euro - is een tuinhuis een bijgebouw. Prijzen vergelijken is geld besparen. Maak gebruik van onze en wij zorgen ervoor dat u binnenkort een vrijblijvend antwoord op al uw vragen krijgt.

Een bijgebouw van Felke is de som van ervaring, natuurlijke flair en technisch vernuft. Doordat we alles in eigen beheer houden, gidsen, leiden én sturen we elk project. Zo kunnen we uw bijgebouw of woonuitbreiding op meesterlijke wijze realiseren. maximale hoogte bijgebouw. Bij ons mag u als klant best veeleisend zijn, dat zijn we ook voor onszelf en voor de kwaliteit van onze buitenconstructies.

Ben je op zoek naar een strakke poolhouse op maat van je wildste dromen? Heb je plannen voor het plaatsen van een zwembad, binnenzwembad of privé wellness? Dan is een bijgebouw voor jouw tuin de beste oplossing. omgevingsvergunning bijgebouw. Een poolhouse van Unicus is veel meer dan een technische ruimte voor het zwembad.

Onze poolhouses zijn echte leefruimtes waarin je kan relaxeren, koken en gasten ontvangen. Genieten in ligzetels, een lekker drankje bereiden aan de bar of gasten ontvangen voor een barbecue. Wil je graag een sauna of hammam om er een luxe welness van te maken? Of wil je graag een gezellige buitenbar voor de warme zomernachten? Onze poolhouses kunnen heel eenvoudig zijn of beantwoorden je gekste wensen (wanneer is iets een bijgebouw).

Eiken Bijgebouw Te Koop

Voor de vervaardigen we een oerdegelijk . Als we van een 'heilige boom' kunnen spreken, dan is dat zeker de Eik. Deze woudreuzen kunnen meer dan 100 jaar oud worden en door het harde hout bieden zij een lange weerstand tegen de grillen van de natuur. Wij werken met Franse en Duitse eik: mooi, stevig en onderhoudsvriendelijk, net als alle andere materialen die wij voor de afwerking gebruiken.

Thermowood is Noors Dennenhout dat opgewarmd wordt tot +-210°C. Door dit thermisch proces worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd zodat er geen voeding overblijft voor insecten en schimmels. Een extra voordeel van dit proces is dat men dimensionele stabiliteit bekomt, d. w.z. dat de vervormingen van het hout tot wel 50% verminderen.

Ook de van onze bijgebouwen worden gemaakt van hout en voorzien van rustiek beslag. Voor de kan u kiezen tussen hout of ijzer, al dan niet met kruisverdeling. Grotere glaspartijen, vast of opengaand, met of zonder verdelingen zijn ook een mogelijkheid om een lichte, aangename binnenruimte te creëren. De timmeren we met egaal geschaafde grenen of eiken balken van hoge kwaliteit.

Deze wordt op voorhand in het atelier gemaakt of ter plaatse uitgetimmerd. Afwerking gebeurt met die in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Ook geprofileerd thermowood of barnwood behoren tot de mogelijkheden en zorgen voor een mooi contrast. Ramen kunnen in hout, al dan niet gelakt, ofwel met weggewerkt profiel waarbij de glaspanelen volledig kunnen worden opengeschoven.

Op onze site vindt u alvast een selectie waar u Ga daarvoor naar onze galerij.

Hoogte Bijgebouw

FLOW zorgt voor de bouw van uw poolhouse. Samen met uw zwembad wordt dit gegarandeerd de eyecatcher in uw tuin!- Poolhouse hout; past perfect bij uw FLOW kwaliteitszwembad, Met FLOW creëren we een leefomgeving waar u volledig in kan opgaan (het steen bijgebouw). Wij nemen niet enkel de aanleg van het zwembad op ons, maar ook aanleg van de tuin, terras of poolhouse.

Deze beleving - deze FLOW - stellen we voorop. houten poolhouse. Een poolhouse aan uw zwembad vergroot uw outdoor leefruimte en geeft uw tuin de allures van een écht vakantieverblijf! Wat is er leuker dan na het zwemmen nog even te ontspannen aan uw poolhouse? Met vrienden gezellig aan de bar hangen of heerlijk relaxen in de loungezetels onder het afdak van uw poolhouse? Zelfs zonder zwembeurt kan u genieten van de unieke buitenbeleving die uw poolhouse u biedt.

Steeds vaker gaan mensen hun tuin inrichten als onderdeel van de woonruimte, waar we ons af en toe kunnen terugtrekken uit de dagelijkse rush. De keuze voor een zwembad en poolhouse bij FLOW is kiezen voor een levensstijl, voor thuiskomen. Uw terras en poolhouse als belevingsruimte rond uw zwembad, De keuze van boordsteen en zwembadtegel heeft veel invloed op de uitstraling van uw polypropyleen zwembad én tuin.

De keuze van boordsteen en zwembadtegel heeft veel invloed op de uitstraling van uw polypropyleen zwembad én tuin. De keuze van afwerkingsmateriaal is er dus niet eentje om licht over te gaan. Het zwembad moet niet alleen bij uw tuin en het huis passen, de materialen moeten u ook goed laten voelen en praktisch zijn - bijgebouw verwarmen.

Houdt u van een klassieke stijl? Dan gaat u wellicht eerder voor afgeronde boordstenen voor uw terras. Mag het wat strakker bij een moderne woning, dan spant de boordsteen met een rechte neus meestal de kroon. Heeft het tijdloze van natuursteen uw voorkeur of eerder het hedendaagse van keramiek? Naast het esthetische aspect, hebben boordstenen rond een zwembad ook een functie.

Kostprijs Eiken BijgebouwOverweeg daarom een steen met een voldoende korrelgrootte, voor een grotere ruwheid én veiligheid. Als kers op de taart, kan u door FLOW zwembaden een terras in hetzelfde materiaal laten aanleggen als de boordstenen van uw zwembad. Op die manier vormen uw zwembad, terras en tuin een harmonieus geheel. Om het totaalproject vlot te laten verlopen, trachten we de aanleg van uw zwembad en uw terras op hetzelfde moment in te plannen.

We ontwerpen met u als klant een uniek en duurzaam concept: een poolhouse landelijk, poolhouse modern of zwembad op maat in harmonie met uw huis en tuin in Bilzen (herenhuis bijgebouw). Bij FLOW gaan vormgeving en functionaliteit hand in hand. De technische elementen zijn onopvallend weggewerkt en staan de elegantie en sobere lijnen van het bad niet in de weg.

Hoe gaan wij te werk bij de plaatsing van uw poolhouse in Bilzen? Bij FLOW stellen we kwaliteit en perfectionisme voorop - houten poolhouse. Wij nemen niet enkel de aanleg van het zwembad op ons, maar ook aanleg van de tuin, terras of poolhouse (het steen bijgebouw). Poolhouse landelijk, of toch liever poolhouse modern? Onze zwembaden en poolhouses zijn een blikvanger in elke tuin en laat alle elementen op een natuurlijke manier samensmelten.Deze beleving - deze FLOW - stellen we voorop. Samen kijken we met u naar uw project, we komen ter plaatse en maken een offerte op maat. We zoeken samen naar het poolhouse en zwembad dat bij u past. eiken bijgebouw zelfbouwpakket prijs. Een zwembad dat samenvloeit met uw huis en tuin in Bilzen.Na onze kennismaking kijken we samen hoe uw zwemdroom werkelijkheid wordt - bijgebouw epb. De plaatsing van uw poolhouse in Bilzen wordt met veel zorg en oog voor detail uitgevoerd. Onze samenwerking stopt niet na het plaatsen van uw poolhouse of droomzwembad in Bilzen, ook voor het onderhoud kan u bij ons terecht.

Eiken Bijgebouw Te Koop

Wij zijn uw betrouwbare partner voor, tijdens én na de werken (houten poolhouse). Tevredenheid - ook op lange termijn - staat bij ons centraal - bijgebouw bouwen. FLOW is niet enkel met zwembaden bezig, maar ook met mensen! Neem eens een kijkje achter de schermen bij FLOW:Met FLOW creëren we een leefomgeving waar u volledig in kan opgaan.Combineer de puurheid van hout met een stijlvol design en versterk het karakter van je woning. Maak onderscheid tussen binnen en buiten kleiner en zet de trend naar outdoor living. Woodproject houdt bij het ontwerp van je poolhouse in hout altijd rekening met de bouwstijl van je woning en met je persoonlijke wensen - poolhouse bijgebouw.

Hout past bij elke woonstijl en straalt een natuurlijke gezelligheid uit. Kies uit verschillende houtsoorten en materialen: padoek, afromosia, thermowood, eik, iroko en andere en ook verschillende dakbedekkingen zijn mogelijk. Waarom een houten poolhouse op maat? Creëer een vakantiegevoel in je tuin, 365 dagen lang Berg je zwembad- en tuinmateriaal droog en dichtbij op Met een aparte kleedkamer hou je natte zwemkleding buiten én je huis droog Integreer een buitenkeuken, lounge en slaapkamer voor maximaal comfort En last but not least: door een poolhouse stijgt de waarde van je huis Woodproject realiseert je poolhouse zoals je verwacht: ervaar vakwerk in ontwerp, plaatsing en afwerking.

Villabouw realiseren

Zoek je een villabouw?  Is het u droom om een luxe woning te bouwen of landhuis te bouwen en wil je geen genoegen nemen met een standaard woning? Dan is een villa bouwen wellicht iets voor u! Kom eens praten met Architect Gruwez, wij helpen u graag om uw droom te realiseren. Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw villabouw tot aan de oplevering, het ontwerp is werkelijk maatwerk. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw villa wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning. Op onze website vindt u vele voorbeelden van villa’s die we door de jaren geen in deze bouwstijl hebben ontworpen.

VILLABOUW MODERN- LUXE VILLA BOUWEN

Bij architectenbureau Frank Gruwez kunt u terecht voor elk bouwtraject. Wij luisteren naar uw dromen en wensen en komen met een bouwplan voor uw woning. Dit bouwplan bevat als eerste een voorontwerp met schetsen. U bepaalt wat u wilt en welke materialen u wilt gebruiken. Wij bouwen uw moderne of klassieke villa op maat. Wij werken daarbij op een professionele en gestructureerde manier. Wij bouwen niet alleen uw villa uit, wij houden ook tijdens de villabouw contact met u als opdrachtgever. U wordt zo betrokken bij het hele bouwproces. Wil je graag een moderne villa bouwen? Architectenbureau Gruwez helpt u hierbij! Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van moderne villabouw. Kom eens met ons praten, wij maken een passend ontwerp en u zal merken dat een moderne villa bouwen ook voor u mogelijk wordt. Houten Bijgebouwen realiseren met “Villabouw” is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. Voor Houten Bijgebouwen bent U voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het Houten Bijgebouwen architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. U bent al BINNEN IN UW WONING nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft.

Deskundig en comfortabel uw luxe villa laten bouwen

De ervaring en vakmanschap van Architect Gruwez zorgt ervoor dat het het realiseren van een orginele villa van een leien dakje loopt. Ons bureau bouwt via een totaalformule, wat betekend dat wij voor alles zorgen. Het gaat ons om de kwaliteit van de bouw. De diensten en service naar u als klant staan bij ons daarbij centraal. Want er is geen betere reclame voor ons dan een tevreden klant. Onze totaalformule heeft voor u al het voordeel. Wij zijn een architectenbureau dat speciaal  en uniek bouwt, met verschillende exclusieve ontwerpen per jaar zijn we de koploper in Vlaanderen.

Navigation

Home

Latest Posts

Mobilhome Valencia

Published Mar 22, 23
4 min read

Ardeche Mobilhome

Published Mar 18, 23
10 min read

Export Auto Naar Belgie

Published Feb 28, 23
6 min read