Hoe Vaak Sporten Voor Een Strak Lichaam

Published Jun 16, 22
9 min read

Fitnessapparaten voor Thuis - Sporten en Afvallen

Afvallen gaat centraal met gezond eten en sporten.   Op zoek naar duurzame producten? Natuurlijke voeding, ecologische kleding, biologische gezondheidsproducten? Midgaardshop heeft het allemaal. En nog veel meer. Ontdek al onze categorieën en laat je verleiden door ons ruim assortiment aan duurzame producten. Gezonder en minder eten is het belangrijkste als je wilt afvallen. Door te sporten of te bewegen verbrand je meer calorieën, dit kan dus wel goed helpen bij het afvallen. Maar afvallen door alleen bewegen kost heel veel tijd. Het is daarom van belang om minder te eten dan je verbrandt. Het perfecte fitnesstoestel voor thuis is dé Home gym van Midgaardshop . Hou je van lichaamsbeweging, maar lukt het je niet altijd om die verplaatsing naar de fitness of gym te maken? Genoeg van dure abonnementen? Of wil je soms gewoon eens een korte pauze van een kwartiertje nemen om te bewegen? Dan is een homegym ideaal. 24/24u geopend, 7 dagen op 7 en bewegen wanneer het jou uitkom  

DUURZAME PRODUCTEN

Midgaardshop werd in 2000 opgericht door Tom Vandyck en Ann Van Ende en is een trendy lifestyle winkel, biologisch & eco-vriendelijk, met respect voor mens en arbeid. Met meer dan 20 jaar ervaring en met duurzaamheid, persoonlijke service en eerlijke handel nog steeds als belangrijkste pijlers bieden we de groene consument een ruim aanbod aan betere producten.   Voor de selectie van onze producten hanteren we steeds deze regels:
 1. onze producten dragen ecologische, biologische of sociale labels of zijn ambachtelijk vervaardigd
 2. onze producten zijn niet getest op dieren
 3. onze producten hebben een duidelijk nut en/of zijn een goede oplossing voor een probleem
 4. onze producten worden geproduceerd onder maatschappelijk verantwoorde omstandigheden: correcte verloning, geen kinderarbeid en goede werkomstandigheden
 5. onze producten zijn mooi gemaakt en brengen een estetische waarde in elke omgeving
Elk product werd voorafgaande door ons zelf getest zodat we altijd uit ondervinding weten wat we verkopen!

Motivatie Om Te Sporten

Voor het overzicht hebben we per apparaat een handig lijstje gemaakt waarmee je in één oogblik kunt zien wat je er mee traint en welke oefeningen je er mee kunt doen. Trainingsbank (met stang en gewichten) We beginnen meteen met, naar mijn mening, een van de . Een trainingsbank met eventueel een optie van een stang met gewichten eraan heeft namelijk helemaal niet zo veel ruimte nodig.Verder kan je er een hele hoop oefeningen mee doen die ook nog is meerdere spiergroepen trainen! Misschien is het mooiste nog dat een trainingsbank, in vergelijking met de andere fitnessapparaten, is voor het aantal spiergroepen en oefeningen die je er mee kunt oefenen. Als voorbeeld pakken we de deze trainingsbank van de afbeelding (€174).

Vaak worden deze soort trainingsbanken in combinatie gekocht met een Squad-/ halterrek (€150) waardoor je extra je borstspieren en benen kan trainen. Dat is dan ook wat ik aanraad om een Door deze set-up te hebben kan je al waardoor je eigenlijk al een hele sportschool in je eigen huis hebt staan! Hier een aantal oefeningen en spiergroepen die je met deze trainingsbank in combinatie met een halterrek kan doen en trainen: Oefeningen: Bench press Dumbell bench pressincline (dumbell) bench press (indien verstelbaar)chest dips, Incline push-upsreverse crunchsquadbulgarian split squat[Cardio] bench jump (hoog tempo op de bank en eraf springen)[Cardio] Steps ( hoog temp van bank op en af stappen) spiergroepen: Borst, Armen Benenbuikspieren, Rug Voor- en nadelen van de trainingsbank met stang en gewichten: Weinig ruimte voor nodig Relatief veel oefeningen Veel spiergroepen kan je er mee trainen Complete set voor goedkoper dan een krachtstation Geen kant-en-klaar fitness apparaat Buiktrainers Dit zijn een specifieker apparaat dan de vorige omdat je hier alleen maar je buikspieren mee traint.

Daarom raad ik deze producten niet aan voor de mensen die echt thuis gespierd willen worden. Dan zou je meerdere soorten oefeningen voor moeten doen. Personal trainer. Als je alleen je buikspieren wilt trainen . Hier een aantal oefeningen en de spiergroepen die je kan trainen met deze apparaten: Oefeningen Ab roll out, Crunch Reverse Crunch Runners abs Butterfly kicks Nog veel meer! Spiergroepen: Voor- en nadelen van de buiktrainer Speciaal voor buikspieren gemaakt Weinig ruimte voor nodig Redelijk goedkoop Gelimiteerd tot allen buikspieren Roeimachine / -trainer Dit is een van de meest populaire krachtsport fitnessapparaten voor thuis.

De prijzen van roeimachines kunnen erg verschillen. Van €170 tot wel €800 euro! Voor de meeste is echter eentje van €170 euro al genoeg. Je kan voor dat geld al . Als voorbeeld pakken we deze (zie afbeelding). Deze is €170, heeft 4 verschillende weerstandsniveaus, is opvouwbaar en heeft een scherm met alle informatie die je nodig hebt zoals snelheid, hartslag, aftand en calorieën.

Gratis Sporten

Ze kunnen namelijk verschillen in: Grootte, Welke spiergroepen ze trainen, Aantal oefeningen die je kan doen, Prijs Omdat krachtstations groter zijn dan het gemiddelde fitnessapparaat voor thuis zijn ze ook vaak duurder. Per krachtstation moet je dus kijken of het voldoet aan je eisen en of het in je budget past. Gezond eten.

Een nadeel is dat ze best prijzig kunnen zijn en best wel wat ruimte in beslag kunnen nemen. Verder zijn ze vaak gericht op gering aantal oefeningen. Hier een lijstje met de spiergroepen die je met krachtstations traint en en oefeningen die je kan doen: Spiergroepen (onder andere): Borst, Schouders, Armen, Rug, Benen, Buikspieren, Bilspieren Oefeningen: Wat het krachtstation toe laat Voor- en nadelen van de krachtstations/ homegyms Net zoals een echte sportschool Professioneel Veel spiergroepen kan je er mee trainen Soms best wel prijzig Nemen best wel wat ruimte in Dumbells en kettlebells Dit zijn natuurlijk geen echte ‘apparaten’ (Fitness).

Dumbells en kettlebells komen natuurlijk in verschillende gewichten waaraan de prijs natuurlijk ook afhangt (sporten op nuchtere maag). Mijn minimumgewicht wat ik zou aanraden is is 2-3 kg. Hiermee kan je je kleine spiergroepen zoals de heupspieren extra uitdagen tijdens je oefeningen. Ik raad aan om meteen . Deze sets zijn voorzien van meerder gewichten waardoor je, in principe, je eigen dumbell kan maken waardoor je niet steeds de hele tijd nieuwe moet kopen omdat je oude te licht zijn geworden.

Het is, net zoals de vorige, niet echt een apparaat maar . De pull-up bar bevestig je meestal aan een deurframe. Als die eenmaal vast is kan je beginnen met trainen! Ondanks dat er best wel weinig oefeningen zijn waarmee je met de pull-up bar voor kan gebruiken kan je er echter wel ! Het voordeel van een pull-up bar is dat je je spieren ermee kan aanpakken .

Bovendien zijn ze niet heel groot en zijn ze Je moet wel een deurframe hebben waaraan je een pull-up bar aan vast kan zetten. Als je dus bijvoorbeeld een raam boven je deur hebt lukt het al niet - douchen voor het sporten. Kijk dus altijd op je in je huis een pull-up bar kan plaatsen.

5 Keer Per Week Sporten

Een trilplaat traint dan ook bijna al je stabiliteit spieren in je lichaam op een uniek manier die. Dit komt omdat stabiliteit spieren niet vaak worden aangesproken. Personal coach. Omdat er zo veel spieren worden aangesproken ! Je kan ook allerlei door met je voeten bijvoorbeeld te leggen op de trilplaat waneer je de oefening doet.Trilplaten zijn wel wat aan de prijzige kant en meestal rond de €200. Er zijn goedkoper te vinden maar die zijn vaak eenvoudig ingesteld en kan je dus niet zo veel mee. bloedsmaak na sporten. Naar mijn mening is het waardoor je ook beter kan trainen! Trainingsplaten zijn gelukkig makkelijk op te bergen! Hier een lijstje met de spiergroepen die je met een trilplaat traint en oefeningen die je ermee kan doen: Spiergroepen: Beenspieren, Armspieren, Rugspieren, Buikspieren, De core Borstspieren Oefeningen Push Up, Calf raises Squat, Plank, Sit-ups Voor- en nadelen van de trilplaat Veel spiergroepen mee te trainen Makkelijk op te bergen Makkelijk om uit te oefenen Cardio apparaten voor thuis Cardio staat kenmerkend voor het .

Zo kan je relaxend je favoriete serie kijken en tegelijkertijd afvallen! Wij gaan hier de 5 meest populaire cardio fitnessapparaten voor thuis bespreken die jou gaan helpen met het meeste resultaat behalen! Een nadeel van cardio apparaten is dat ze best wel aan de prijzige kant kunnen zijn. Kijk dus altijd naar de prijs! Loopband Deze spreekt best wel voor zichzelf.

Zo beweeg je maar verplaats je je tegelijkertijd niet. Loopbanden helpen met low intensity cardio wat betekent dat je op lage intensiteit je conditie traint - sporten na boosterprik. Het voordeel is dat dit . Je put jezelf dus niet uit. Het nadeel is dat je langzamer resultaten gaat zien omdat het op lage intensiteit is.

Je kan namelijk bijvoorbeeld de weerstand aanpassen, kiezen of je op een helling zit en natuurlijk bepalen hoe hard je trapt! De meeste hebben ook nog is allemaal meters zoals een hartslag-, calorie- en afstandsmeter zodat jij precies kan zien hoe goed jij het wel niet doet! Hometrainers zijn, in vergelijking met de andere cardio apparaten, . soort sporten.

Te Veel SportenEen nadeel is wel dat ze minder makkelijk op te bergen zijn (Yoga mat). Hometrainers zijn te combineren met: Tv / Netflix kijken, Mail Beantwoorden, Op je telefoon kijken, Afvallen Voor- en nadelen van de hometrainer Instelbare intensiteit Relatief goedkoop Moeilijk(er) op te bergen Crosstrainer Het verschil tussen een hometrainer en crosstrainer is dat je met een crosstrainer ook met je armen beweegt.

Wat je je moet voorstellen met de . Met een crosstrainer kan je ook de weerstand aanpassen waardoor je op. Crosstrainers komen wel met een paar nadelen. Ze zijn best wel aan de dure kant/ Ze beginnen pas rond de €800. Bovendien zijn de ook vaak niet handig op te bergen.

Door de luchtweerstand kan je dus je eigen weerstand bepalen waardoor. Het voordeel van een airbike is, is dat ieder op zijn eigen intensiteit kan trainen waardoor ieder zijn perfecte HIIT workout kan samenstellen. Waar je met airbikes op moet letten is of ze niet te veel geluid maken. Als ze namelijk veel geluid maken kan je bijvoorbeeld geen tv ernaast kijken waardoor je je vanzelf gaat vervelen uiteindelijk. sporten na covid.

Airbikes hebben ook dezelfde nadelen als de crosstrainer: Ze zijn relatief duur en moeilijk op te bergen. Voor- en nadelen van een airbike Combinatie tussen een Hometrainer en een crosstrainer HIIT op eigen niveau Relatief duurder Moeilijk(er) op te bergen Stoelfiets Stoelfiesten zijn een mooie manier om letterlijk . Het enigste wat je namelijk hoeft te doen is gewoon een simpele fietsbeweging te maken.

Ze zijn naast dit ook nog is makkelijk op te bergen omdat ze niet zo groot zijn. Omdat het zo simpel is kan je het perfect combineren met bijvoorbeeld Met een stoelfiets kan het allemaal. Nadelen van een stoelfiets zijn dat er, net zoals een loopband, low intensity cardio wordt gedaan waardoor je ook minder snel resultaat gaat zien. zonder slip sporten.

Gezond Sporten

Voor- en nadelen van de stoelfiets Heel simpel Relatief goedkoop Makkelijk op te bergen Je krijgt er niet snel resultaat mee Afsluiting & samenvatting We hebben nu de 12 beste soorten fitness apparaten voor thuis besproken. Dit hele artikel kan een hele hoop zijn om even te verwerken. Daarom ga ik nu kort alles even samenvatten! Als je een wilt in je huis om gespierd te worden zou ik een trainingsbank met een halterrek en nog daarbij een dumbell set kopen.

Deze zijn terwijl ze jouw workout enorm zwaar kunnen maken! Zoek je waarmee je een echte sportschool van je huis kan maken? Kijk dan naar de krachtstations! Deze ! Wil je lekker je? Kijk dan naar de trilplaten. Deze helpen je op een gemakkelijkere manier naar een (Fitnesstoestellen). Wil je thuis lekker je ? Kijk dan naar de hometrainers.

Simpel op je eigen tempo je conditie trainer ? Dan zijn loopbanden het perfetce fitness apparaat voor jou! Met behulp van de low intensity cardio manier van trainen kan je. Zoek je een ? Wil je echt volledig gaan om je conditie te verbeteren? Kijk dan naar de crosstrainers en airbikes.

Gezond sporten, dat is ook gezond eten

Niet alleen topsporters, maar ook recreatieve sporters plukken de vruchten van gezonde eetgewoontes. Een gezonde levensstijl, dat is immers meer dan sporten en bewegen alleen. Gezond eten betekent de juiste balans vinden tussen de ingrediënten die je lichaam nodig heeft. Dat zijn: vetten, koolhydraten, eiwitten, vezels, mineralen, vitaminen en water. Gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde het Vlaams Instituut Gezond Leven alle kennis over gezonde voeding.

Tips voor een gezond leven

Of je dagelijkse inspanning nu bestaat uit een flink stuk wandelen, fanatiek hardlopen of een teamsport als bijvoorbeeld voetbal of hockey. Alle vormen van beweging zijn goed voor je lichaam. Beweging en sport kunnen bijdragen aan het verbeteren van je conditie, aan het groeien van je spieren en het verliezen van gewicht. Gezond eten en drinken helpen daarbij. De drie grondslagen van de voedingsdriehoek (Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding; Vermijd ultrabewerkte voeding zoveel mogelijk; Verspil geen voeding en matig je consumptie) vormen de basis voor tien Gezond Leven tips. Zo willen we jou bewustmaken van gezonde voeding en je motiveren om er zelf mee aan de slag te gaan.
 1. Neem plantaardige producten als basis voor elke maaltijd
 2. Beperk je inname van producten met dierlijke oorsprong
 3. Drink vooral water
 4. Kies zo weinig mogelijk voor ultrabewerkte producten
 5. Varieer en zoek alternatieven
 6. Eet op vaste tijdstippen en samen met anderen
 7. Eet bewust en met mate
 8. Pas je omgeving aan
 9. Werk stapsgewijs
 10. Geniet van wat je eet!

Navigation

Home

Latest Posts

Mobilhome Valencia

Published Mar 22, 23
4 min read

Ardeche Mobilhome

Published Mar 18, 23
10 min read

Export Auto Naar Belgie

Published Feb 28, 23
6 min read